Ante Ramljak u četvrtak u Sarajevu o Krizi u Agrokoru

Povjerenik hrvatske vlade za “Agrokor” Ante Ramljak u četvrtak će boraviti u Sarajevu gdje će s predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine razgovarati o stanju u posrnulom koncernu i planovima za njegov preustroj, potvrđeno je Hini.

Ramljak će se u Sarajevu sastati s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem. Riječ je o sastanku koji je najavljen tijekom Ramljakova boravka u BiH 27. travnja kada je i dogovoreno da on ponovo dođe u Sarajevo kada bude spreman plan za konsolidiranje stanja u “Agrokoru” i predstavi ga bosanskohercegovačkim dužnosnicima i gospodarstvenicima.

Ramljak je tada stanje u “Agrokoru” opisao kao “alarmantno” najavivši kako će poduzeti sve mjere da se poslovanje stabilizira a kriza ne prelije na druge zemlje regije. “Agrokorove” tvrtke-kćeri u BiH zapošljavaju više od pet tisuća radnika a najviše ih je u podružnici “Konzuma” koja je u toj zemlji registrirana kao samostalni pravni subjekt.

Tvrtke iz BiH koje su “Konzumovi” dobavljači iskazale su interes za nastavk suradnje no žele jamstva za redovite isplate dospjelih obveza kao i za izmirenje dosadašnjih dugova. Procjene su kako “Konzum” dobavljačima iz Federacije BiH duguje oko 66,5 milijuna eura a onima iz Republike Srpske oko 2,8 milijuna eura.

You may also like