Anka Mrak Taritaš: Kandidatura Brune Esih nije neočekivana

Saborska zastupnica HNS-a i kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš rekla je u srijedu da dobro napreduju pregovori o potpori njezinoj kandidaturi s SDP-om, a za kandidaturu nezavisne zastupnice Brune Esih kazala je da nije neočekivana.

“Nije to neočekivano da će se Bruna Esih kandidirati. Dosta najava je bilo u medijima, a ja sam je vidjela u petak u Saboru prije glasanja i rekla je da će se kandidirati. Ja sam apsolutno sigurna da je grad Zagreb zaslužio da ima puno kandidiata i da za prvo mjesto u Zagrebu bude jedna zanimljiva borba”, kazala je novinarima u Saboru.

Brune Esih, nezavisna zastupnica koja je ušla u Sabor na listi HDZ-a, potvrdila je u srijedu medijima da će se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba i rekla da očekuje podršku HDZ-ovih birača. Gradski HDZ je, uz potporu čelništva stranke, prije tjedan dana donio odluku da će kandidat stranke za zagrebačkg gradonačelnika biti Drago Prgomet.

Na pitanje koliko joj koristi da na suprotnoj strani ima više kandidata, rekla je da je to u redu i da svoju kampanju tako i vodi. “Meni je u redu da bude puno kandidata, voljela bih da ih bude još više, da bude još zanimljivije. Meni vam je to sve apsolutno u redu”, rekla je Mrak Taritaš.

Rekla je, odgovarajući na pitanja novinara, da dogovori s partnerima iz SDP-a napreduju dobro. “Kada sklapate jedan predbračni ugovor, a ja ovo doživljavam kao predbračni ugovor, onda svi moraju biti jednako zadovoljni ili jednako nezadovoljni. Idemo dobrim putem i uvjerena sam da ćemo skoro završiti te dogovore”, rekla je Mrak Taritaš.

Odbacila je tvrdjne da među dvjema strankama nema povjerenja, rekla da se pregovara u dobroj vjeri te da ona može čekati koliko treba, ali da vjeruje kako su pegovori u završnoj fazi. “Nije dobro da smo krenuli razgovarati putem medija, ali povjerenja ima. Ono povjerenje koje imamo je zajedničko, a to je da dvije trećine građana Zagreba želi promjene, a mi želimo donijeti te promjene i želimo da upravljanje Zagrebom bude otvoreno, javno i transparentno i da u njemu maksimalno sudjeluju građani”, rekla je. “Mogu ih čekati koliko dugo treba, nisam nestrpljiva. Ali mislim da je to u završnoj fazi. Razgovara se u dobroj atmosferi i dobroj vjeri”, poručila je Anka Mrak Taritaš.

You may also like