Andrej Plenković: Na SDP-u je da skupe 76 ruku za Marićev opoziv

Pola sata prije nego će u Hrvatskom saboru krenuti odlučivanje o SDP-ovu prijedogu da se opozove ministar financija Zdravko Marić, sastao se Klub HDZ-a na koji je stigao i premijer Andrej Plenković koji je SDP-u ponovno poručio da je na njima da skupe 76 ruku za Marićev opoziv.

“Neka ovi skupe 76 ruku”, uzvratio je premijer na novinarski upit hoće li Marić nakon današnjeg glasovanja ostati ministar.

Ministar Marić pokazao je da je izvrsan ministar, da je uvijek radio samo za javni interes, rekla je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja nije ulazila u procjene o Marićevu ostanku, odnosno opozivu.

Zlatko Hasanbegović najavljuje kako će njegov glas biti protiv SDP-ova prijedloga.

“Potpuno jasno, riječ je o oporbenoj inicijativi koja je zadobila potpuno drugu konotaciju u ovim okolnostima, ali načelno gledano moj glas ne može nikada biti u skupini glasova koji pripadaju SDP-u i HNS-u”, rekao je Hasanbegović novinarima.

Suglasio se da je rasprava o Mariću neizravno i rasprava o premijeru Plenkoviću.

“Ovo je rasprava o ključnom pitanju – postoji li parlamentrana većina. To je temeljno pitanje koje stoji iza svih ovih naoko proceduralnih pitanja”, rekao je zastupnik koji na pitanje postoji li ta većina odgovara “to ćemo vidjeti”.

“Parlamentarna većina će uvijek imati moj glas, naravno pod temeljnim uvjetom tko će činiti tu većinu”, poručio je Hasanbegović.

You may also like