Home Energetika Amerikanci ubrzali kupnju nafte za strateške rezerve

Amerikanci ubrzali kupnju nafte za strateške rezerve

by Energypress.net

Kupuju oko 6 milijuna barela sirove nafte

Administracija predsjednika Joea Bidena rekla je da je povećala kupnju sirove nafte kako bi popunila strateške rezerve nafte (SPR) nakon njezine povijesne prodaje iz zaliha 2022. Ministarstvo energetike u petak je objavilo dva poziva za kupnju ukupno 6 milijuna barela sirove nafte za isporuku na svoje mjesto Bayou Choctaw u Louisiani od rujna do prosinca.

Ako se te ponude i prethodno najavljene ispune, stopa nabave odjela povećala bi se na oko 4,5 milijuna barela mjesečno za rujan, listopad i studeni sa sadašnjih oko 3 milijuna barela.

Ministrica energetike Jennifer Granholm rekla je u ekskluzivnom intervjuu u utorak da bi odjel mogao ubrzati nadopunjavanje SPR-a ove godine.

SPR je pohranjen na četiri mjesta na obalama Teksasa i Louisiane, a dva su bila na održavanju, usporavajući kupnju.

Bidenova administracija 2022. godine najavila je rekordnu prodaju od 180 milijuna barela iz SPR-a nakon ruske invazije na Ukrajinu. Taj je potez bio pokušaj kontroliranja cijena benzina koje su skočile na više od 5,00 USD po galonu. Ali također je smanjio SPR na najnižu razinu u 40 godina.

Odjel je rekao da će tražiti više načina za popunjavanje rezervi, ovisno o tržištu. DOE želi kupiti naftu za tu rezervu po cijeni od oko 79 dolara po barelu. Futuresi srednje teksaške sirove nafte CLc1 bili su znatno ispod toga na oko 75 dolara u petak, padajući treći tjedan zaredom zbog zabrinutosti oko potražnje.

Related Posts