American Express smanjio troškove, povećao procjene zarade

American Express, najveća svjetska kartičarska kuća, ostvarila je u proteklom tromjesečju bolje poslovne rezultate nego što se očekivalo i povećala procjene zarade u ovoj godini.

Prema poslovnom izvješću objavljenom u srijedu, ukupni prihodi AmExa iznosili su u trećem tromjesečju 7,7 milijardi dolara, što je 5 posto manje nego u istom lanjskom kvartalu.

Čista dobit pala je, pak, oko 10 posto, na 1,11 milijardi dolara, što je također bolji rezultat nego što su analitičari u anketi Reutersa očekivali.

Zahvaljujući bržem nego što se planiralo smanjenju troškova poslovanja, AmEx je povećao procjene zarade u ovoj godini.

“Napredak u ovoj godini daje nam veće povjerenje kako bismo povećali investicijsku potrošnju i procjene zarade za 2016.”, poručio je u priopćenju Kenneth Chenault, izvršni direktor AmExa.

Suočen s oštrom konkurencijom i prekidom nekoliko ‘co-brand’ ugovora, koje izdavači kartica potpisuju s velikim korporativnim partnerima – uglavnom trgovačkim lancima i zrakoplovnim kompanijama – o prodaji putem njihovih kartica, AmEx je nedavno pokrenuo program ušteda, ali i investicija u nova područja.

U proteklom je tromjesečju AmEx smanjio ukupne troškove za 3 posto, a do kraja 2017. godine planira smanjiti troškove za milijardu dolara.

U neka je, pak, područja povećao investicije. Tako je, među ostalim, povećao potrošnju na digitalni marketing, a ta je strategija pridonijela povećanju broja novih korisnika njegovih kartica u SAD-u za 1,7 milijuna u proteklom tromjesečju.

Zahvaljujući boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima, u srijedu je na Wall Streetu cijena dionice AmExa porasla gotovo 6 posto, nakon što je od početka godine pala 13,6 posto. (Agencije)

You may also like

0 comments