Aleksandra Kolarić o Trumpovoj retorici i političkim klonovima Milanovića

Govoreći o pobjedi Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima, gošća Hrvatske uživo stručnjakinja za odnose s javnošću Aleksandra Kolarić naglasila je će Trumpov karakter obilježiti njegovo vladanje i da se ne može reći koje je njegovo lice pravo jer je stalno lagao.

Uspješno je politički zajahao na valu antielitizma, iako je bogataško dijete. Dobio je izbore na smještanju žena na njihovo mjesto, na rasizmu, iztugivanju invalidima, strahu i na mržnji – na svemu što je desetljećima bilo neprihvatljivo u javnoj komunikaciji, rekla je Kolarić. Masovno je prisutan u medijima – skandal, spektakl, provaljivanje fora, kratke rečenice, kao i sjajna manipulacija društvenim mrežama tajna su njegova uspjeha, kazala je gošća.

Clinton je pogriješila samo u jednom – ona je žena i nije mogla biti ono što nije, tvrdi Kolarić. Neosporno je kvalificiranija kandidatkinja, ali osveta je došla od dominantno muškog i dominantno bijelog dijela stanovništva, ali i bijele žene nisu prepoznale njene poruke u patrijarhalnome društvu, kaže Kolarić. Izbori u SDP-u: Kandidati izašli iz Zoranove kabanice – svi su kandidati kontinuiteta ali ne i vjerodostojnosti

I u unutarstranačkim izborima u SDP-u čulo se povišenih tonova. Svi su kandidati unisoni u tome da govore o promjenama i da odbijaju povratak disidenata. Osim djelomično Picule i Bernardića svi su kandidati izašli iz Zoranove kabanice – svi su kandidati kontinuiteta ali ne i vjerodostojnosti jer su šutjeli osam godina, ističe Kolarić.

Neću zatražiti povratak u SDP. Ovo su za mene šuplje riječi, djela iza njih ne stoje. Svi kandidati traže način da onemoguće povratak disidenata zbog straha, što se mene tiče, od mojeg ulaska u stranku, ne vidim drugog razloga. smatra Kolarić. Dok stranka ponavlja frazetine o tome da je nedozvoljeno pljuvati po stranci jasno govori da verbalni delikt živi i dalje. Stranka mora biti otvorena i riječima i djelima, kaže Kolarić.

Za sada ne razmišljam o nastavku karijere unutar neke druge stranke. Nije mi bila lagana ova odluka, ali hladne glave kad pogledam niti jedan od kandidata nema kvalitete za duboke promjene a moja je procjena da niti jedan od njih to ni ne želi. Doći će do trgovine, opstanka cjelokupne oligarhije. Jedini cilj je opstanak pojedinaca na pozicijama a ne jačanje stranke i tu je problem, zaključila je Kolarić za HRT.

You may also like