Aleksandra Kolarić nije primljena u SDP?

Aleksandra Kolarić nije uspjela ponovno postati članica SDP-a. Statutarna komisija stranke jučer je, kako neslužbeno doznajemo, odbila njezin zahtjev za ponovno primanje u članstvo. Odluka Statutarne komisije, kojoj je na čelu riječki SDP-ovac Vladimir Šepčić, kako nam otkriva jedan visokopozicionirani član stranke, donesena je jednoglasno, piše Jutarnji.

Budući da je Šepčić poznat kao oponent Zorana Milanovića, jednoglasna odluka je, tumači naš sugovornik iz vrha stranke, najbolji pokazatelj da stranački šef nije imao utjecaj na njihovu odluku. Odluka Komisije će pismenim putem biti upućena na adresu Aleksandre Kolarić. Stoga ni ona sama nije željela ništa komentirati dok odluka ne bude i službeno objavljena. No, kako doznajemo, o njezinu zahtjevu Komisija je razgovarala vrlo kratko, samo nekoliko minuta. Na sjednicu je pozvana i sama Kolarić koja je pred devet članova Komisije – među kojima su, primjerice, Peđa Grbin i Ingrid Antičević Marinović, između ostalog rekla kako joj je učinjena nepravda jer je iz stranke izbačena zbog verbalnog delikta.

“Pitala sam ih neka mi kažu jednu socijaldemokratsku stranku u kojoj se zabranjuje djelovanje članova koji imaju drugačije mišljenje od stranačkog šefa – otkrila nam je Kolarić. Pred Komisijom je rekla da neće ulaziti u drugu stranku ako ne prihvate njezin zahtjev da ponosno postane članica SDP-a. No, najavila im je da će nastaviti javno djelovati, korektivno i kritički, kao socijademokratkinja.  Bit ću vaša savjest”, poručila im je Kolarić koja je iz SDP-a isključena 21. prosinca 2013. nakon što je javno aludirala da vodstvo SDP-a svojom šutnjom oko Milanovićeva inzistiranja na tzv. Lex Perković podsjeća na HDZ pod Sanaderom.

You may also like