Home Politika Albright: U paklu postoji posebno mjesto za žene koje ne pomažu ženama

Albright: U paklu postoji posebno mjesto za žene koje ne pomažu ženama

by Agencije

Bivša američka državna tajnica Madeleine Albright poručila je u subotu mladim ženama na predizbornom skupu u New Hampshireu da “moraju podržati Hillary Clinton”, jer postoji posebno mjesto u paklu za žene koje ne pomažu jedna drugoj,  javljaju američki mediji.

“Mlade žene moraju podržati Hillary Clinton. Priča još nije gotova!”, rekla je Albright pritom aludirajući na aktualnu borbu s republikancima oko prava na pobačaj. “Još nije gotovo i morate pomoći. Hillary Clinton će uvijek biti tu za vas. Zapamtite, postoji posebno mjesto u paklu za žene koje ne pomažu jedna drugoj”, istaknula je ona. Iako je njezina izjava pozdravljena pljeskom, reakcija na društvenim mrežama bila je negativna. Wall Street Journal je objavio da kada se njezina izjava pročita na Twitteru to zvuči kao prijetnja ženama.

Neki korisnici društvenih mreža postavili su pitanje treba li pomoći i drugoj ženi koja se želi uključiti u predsjedničku utrku, a to je bivša direktorica tvrtke Hewlett-Packard Carly Fiorina. Drugi su se upitali zašto bi žena morala glasati za ženu. Albright, koja je obnašala dužnost državne tajnice u vrijeme dok je predsjednik bio Hillaryn suprug Bill Clinton, u toj je izjavi zapravo citirala samu sebe jer je tu rečenicu izgovorila više puta, a prvi put u svom govoru 2006.

Glasnogovornik Hillary Clinton Nick Merrill izjavio je, nakon što je izjava Madeleine Albright oštro kritizirana na društvenim mrežama, da je ona tu rečenicu izgovorila “doslovno već više stotina puta”.

Related Posts