Al Jazeeera America prekida emitiranje

Al Jazeera America, američki kablovski informativni kanal televizijske mreže Al Jazeera iz Katara, prekinut će emitiranje krajem travnja nakon samo nešto preko dvije i pol godine djelovanja, objavio je u srijedu glavni ravnatelj tvrtke.

Al Anstey je rekao zaposlenicima informativnog kanala koji je bio usmjeren prema američkoj publici kako će prekinuti emitiranje jer poslovni model mreže “nije održiv”.”Znam da će zatvaranje AJAM-a (AL Jazeera America) biti veliko razočaranje za sve ovdje koji su neumorno radili za našu dugoročnu budućnost”, napisao je Anstey u emailu zaposlenicima.

Al Jazeera, koja emitira diljem svijeta na arapskom i engleskom, kupila je kablovski kanal Current TV za navodno 500 milijuna dolara i pokrenula Al Jazeeru America u kolovozu 2013. želeći prodrijeti na američko informativno kablovsko tržište. Jedan od onih koji je imao koristi od prodaje Current TV-a je i bivši američki potpredsjednik Al Gore, suosnivač ovog kablovskog kanala. Kanal nikad zapravo nije imao većeg uspjeha, a broj njegovih noćnih gledatelja je bio najviše oko 30.000, prema internetskoj stranici The Wrap.

You may also like

0 comments