Home Ekonomija Ako se proda Podravka Beljak izlazi iz koalicije?

Ako se proda Podravka Beljak izlazi iz koalicije?

by Energypress.net

Gost Novog dana bio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je otkrio hoće li u slučaju privatizacije Podravke HSS istupiti iz vladajuće koalicije.

Ako krene privatizacija Podravke, izlazite li iz vladajuće koalicije? Ja bih rekao ako se krene s privatizacijom Podravke sazvat ćemo hitne sjednice tijela stranke i to će biti odluka Glavnog odbora.

Kakav je vaš stav. Može li to biti razlog za napuštanje koalicije? HSS je čuvao Podravku od sudbine nekih drugih industrija. Privatizacija ima posebu konotaciju u Hrvatskoj. Prije svega će HSS-ovci imati glavnu riječ pri donošenju odluka takve vrste.

Jeste li konzultirani oko donošenja Nacionalnog programa reformi? Ja osobno nisam. Ono što sam ja vidio, ima tu dobrih stvari – to je paket koji je donosen pod pritiskom. Strukturnih reformi ne vidim, ali možda sam krivo čitao.

Jeste li imali najavljeni ozbiljni razgovor s Karamarkom? Popili smo kavu, to je bio kurtoazan sastanak. Ja se nadam da će doći do njega pa da vidimo ima li mjesta za HSS u vladajučim strukturama.

Po mom mišljenju trentuno je faza u kojoj se vlast nalazi u ukorjenjivanju tj. popunjavaju se Nadzorni odbori i vijeća. Ako se to napravi vlast će trajati, a ako se to ne napravi svaki dan bi mogao biti posljednji, donosi N1.

Related Posts