Home Hrvatska Ako ga Orešković ne smijeni, Lozančić dolazi u Sabor

Ako ga Orešković ne smijeni, Lozančić dolazi u Sabor

by Energypress.net

Ranko Ostojić je već poručio da se nada da »nikome neće pasti na pamet da to skine s dnevnog reda«, ali i da će tu točku sam maknuti ako će uime SOA-e doći netko koga će on ocijeniti neprimjerenim

Dok se još ne zna što će biti s Lozančićem, odnosno kad će premijer Tihomir Orešković supotpisati njegovo razrješenje, Ranko Ostojić, predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost, uputio je ravnatelju SOA-e poziv da u četvrtak dođe na sjednicu tog tijela jer je na dnevnom redu izvještaj o radu sigurnosne službe za 2015.

U slučaju da Orešković do tada ne potpiše njegovo razrješenje, Lozančić će najvjerojatnije sutra doći u Sabor i, na zatvorenoj sjednici, odgovarati na pitanja članova Odbora za nacionalnu sigurnost, piše Novi list.

Ostojić je već poručio da se nada da »nikome neće pasti na pamet da to skine s dnevnog reda«, ali i da će tu točku sam maknuti ako će uime SOA-e doći netko koga će on ocijeniti neprimjerenim. Kakav je stav vladajućih, odnosno HDZ-a i Mosta, o tome da Lozančić dođe na sjednicu Odbora, jučer nismo uspjeli doznati.

Nejasno je ostalo i kad će premijer donijeti odluku o razrješenju koje je još 5. veljače pokrenula predsjednica.

Related Posts