Agrokor pregovara o poslovnoj suradnji sa Alibabom

Agrokor u sklopu procesa digitalne transformacije, kroz koju je iznjedrio nove projekte u Tisku te pokrenuo Abrakadabru, ispituje i mogućnost suradnje s velikim kineskim online trgovcem Alibabom.

U Todorićevu koncernu o tome ne žele razgovarati. Izvori tek navode da suradnja “ne bi uključivala procese spajanja i preuzimanja”, već konkretne poslove. Kakve, o tome zasad ne govore.Anja Linić Sikavica, direktorica odnosa s javnošću Agrokora potvrdila je da je koncern uistinu zainteresiran za suradnju s Alibabom.

– Mi smo s njihovim timovima u kontaktu i na nizu projekata postoje mogućnosti suradnje – kratko je odgovorila Poslovnom dnevniku.

U Agrokoru kažu da su svjesni da su relativno novi u e-trgovini.

– Započeli smo s intenzivnim aktivnostima i planovima za širenje u regiji pa nas čeka jako intenzivna 2017. Prema nekim informacijama samo tri posto ljudi online kupuje nekoliko puta godišnje, a gotovo polovica online potrošnje u Hrvatskoj potroši se u stranim trgovinama, što govori o potencijalu koji imamo, kažu u Agrokoru te pojašnjavaju da zato vjeruju da dolazak velikih svjetskih e-trgovaca može dodatno ojačati cijelu tu industriju u Hrvatskoj i regiji.

Najveći online trgovac u Hrvatskoj e-Kupi u sastavu M SAN grupacije Stipe Matića, ideju o izvozu hrvatskih proizvoda u Kinu sam razvija od 2010. Počeo je graditi drugu tvornicu visoke tehnologije u Kini i proširio se na investicijsko savjetovanje, a u suradnji s vlastima grada Nanjinga izgradio Europski poslovni centar, kao pomoć tvrtkama iz Europe da plasiraju svoje vrhunske proizvode.

You may also like

0 comments