Agrokor objavio ekonomske pokazatelje održivosti

Agrokor je objavio novo, četvrto u nizu, Izvješće o održivosti, i to za 2014. i 2015. godinu, s informacijama o rezultatima svih kompanija koncerna u te dvije godine, izvijestili su u četvrtak iz Agrokora.

Izvješće je izrađeno prema smjernica za izvještavanje o održivosti Globalne inicijative za izvještavanje (Global Reporting Initiative – GRI ), i čini najsloženije izvješće o održivosti u Hrvatskoj, kažu u Agrokoru.

Sadrži ekonomske pokazatelje, pokazatelje o radnim odnosima, zaposlenima, ljudskim pravima, zajednici i odgovornosti za proizvod, i to kao konsolidirane podatke za cijelu grupu. Okolišni podaci prikazani su posebno za svaku kompaniju unutar grupe srodnih kompanija kako bi omogućili relevantne usporedbe unutar sektora i praćenje njihova kretanja tijekom vremena.

Predsjednik Agrokora Ivica Todorić kazao je kako je zadovoljan što su postignuti svi glavni strateški ciljeve “te što Agrokorova obitelj izrasta u najveću poslovnu zajednicu u zemljama u kojima djeluje, utjecajnu i na širem regionalnom i europskom planu”.

“Društvena odgovornost kompanija Agrokor koncerna neizostavan je dio svakodnevnog poslovanja što pokazuju i brojne investicije u obnovljive izvore energije, energetski učinkovite tehnologije i transportne sustave kao i investicije u lokalnu zajednicu te u edukaciju zaposlenika, a poseban fokus je stavljen i na istraživanje i razvoj. Uz brojne nagrade i certifikate za kvalitetu proizvoda, 21 Agrokorova kompanija u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Sloveniji ima najpoznatiji svjetski certifikat zaštite okoliša ISO 14001:2004. Zvijezda, Jamnica i Pik Vrbovec prve su kompanije Agrokor koncerna koje su certificirane normom energetske učinkovitosti ISO 50001:2011”, ističu iz Agrokora.

0 comments