AD Plastik Grupa: neto dobit 31,2 milijuna kuna

AD Plastik Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 31,2 milijuna kuna, što je 3,5 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani, što je u najvećoj mjeri posljedica realizacije tečajnih razlika iz sveobuhvatne dobiti, navodi se u financijskom izvješću tvrtke.

Ukupni su prihodi Grupe, koju čine  AD Plastik d.d. Hrvatska, ADP d.o.o. Srbija, AD Plastik d.o.o. Slovenija,  AO AD Plastik Vintai, Rusija i ZAO AD Plastik Kaluga Rusija, u promatranom razdoblju iznosili 787,9 milijuna kuna, što je pad od 13,4 posto.

Tri četvrtine ukupnih prihoda koje ostvaruje AD Plastik Grupa realizira se na tržištu EU i Srbije i to na lokacijama Solin i Zagreb u Hrvatskoj te lokaciji Mladenovac u Srbiji, navodi se u izvješću.

U prvih devet mjeseci ove godine poslovni prihodi na tržištu EU i Srbije su bili 2,9 posto niži u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i to kao posljedica nešto manjih narudžbi za kupca Hella, uz prethodno spomenut utjecaj tečaja kod iskazivanja realizacije u kunama.

Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila ukupne rashode od 756,6 milijuna kuna, što je pad od 13,7 posto.

(Hina)

You may also like