ZSE očekuje nastavak intenzivnog trgovanja

Na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje nastavak intenzivnijeg trgovanja, vjerojatno uz stagnaciju indeksa, dok će u fokusu investitora biti poslovni rezultati domaćih kompanija.

Analitičari danas očekuju stagnaciju Crobexa.

“Nakon jučerašnjeg iznenađujuće visokog prometa za početak tjedna, danas na domaćem tržištu očekujem nastavak intenzivnijeg trgovanja u iščekivanju novih objava poslovnih rezultata”, kaže Jadran Simić, financijski analitičar u Raiffeisenbank Austria (RBA).

Kako dodaje, već jučer kod dionice Medike bila je vidljiva reakcija investitora na objavljene poslovne rezultate. Ta kompanija objavila je za 2014. snažan skok neto dobiti, sa 16,4 milijuna u 2013. na 39,7 milijuna kuna, popraćen rastom ukupnih prihoda za 7,6 posto, na 605 milijuna kuna. Kompanija je navela i da je unatoč padu ukupnog tržišta farmaceutskih proizvoda povećala svoje tržišni udjel u 2014.

“Idućih dana investitori će procjenjivati ostvarene poslovne rezultate domaćih kompanija. Zbivanja na inozemnim burzama mogla bi im privući pozornost jedino u slučaju da se dogode neki neočekivani obrati u vezi Grčke i eurozone”, zaključuje Simić.

You may also like