Pronađena je prva od više od 200 djevojčica koje su prije više od dvije godine oteli militanti Boko Harama u Chiboku na sjeveroistoku Nigerije, objavili su u srijedu mjesni dužnosnici.

Lawan Zannah, tajnik udruženja roditelja nestalih djevojčica, rekao je da je tinejdžerka Amina Ali pronađena u utorak u blizini šume Sambisa kod granice s Kamerunom. Nosila je dijete, ali ne znam je li bio dječak ili djevojčica”, rekao je.

“Istina je da je pronađena i spašena jedna od djevojčica iz Chiboka”, potvrdio je Hoses Tsambido, predsjednik Zajednice Chibok u Abuji, dodajući da se Amina Ali Darsha sada nalazi kod vojske u Damboi. Kazao je također da nije smio s njome razgovarati.

Militanti Boko Harama oteli su 276 djevojčica u napadu na njihovu školu u Chiboku u travnju 2014. Nekoliko desetaka uspjelo ih je pobjeći u početnom metežu, no sudbina više od 200 ostala je nepoznata. Tri majke otetih djevojčica kazale su da su prepoznale svoje kćeri na video snimci objavljenoj u travnju.

Pobunjenici Boko Harama ubili su do sada gotovo 15.000 ljudi i oteli na stotine muškaraca, žena i djece u svojoj šestogodišnjoj borbi za islamski kalifat na sjeveroistoku Nigerije. Spašena djevojčica kazala je kako su sve djevojčice i dalje u zatočeništvu na području Sambise osim šest koje su umrle.

You may also like

0 comments