Nikola Grmoja: Idemo na nove izbore po 35 mandata

Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja u razgovoru za Index rekao je kako se MOST nema što odlučiti do četvrtka jer su tvrdi već davno javnosti rekli kakva je njihova odluka. “Nećemo podržati ni HDZ ni SDP, ili ćemo svi skupa imati zajedničku Vladu i provoditi reforme ili ćemo ići na nove izbore. Budući da ni Milanoviću ni Karamarku ne odgovaraju novi izbori jer se vidi kakvi su im rejtinzi, nadam se da ćemo moći postići dogovor za zajedničku Vladu što uporno ponavljamo i toga se držimo. Pojedinačno nećemo dati podršku nikome od njih”, rekao je Grmoja.

Dodao je da ni oni ne žele nove izbore jer su svjesni koliki bi bio trošak za državu i nadaju se da će se takva situacija izbjeći. U slučaju da ipak novi izbore, Grmoja je uvjeren u veliku potporu birača MOST-u. “Mi ćemo tada umjesto 19 osvojiti 35 mandata”, zaključio je Grmoja za Index. Dodao je i kako oni još uvijek analiziraju sve odgovore koje su im na njihov zahtjev za reformama poslali HDZ i SDP.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić pozvao je u utorak Most da predloži svog kandidata za predsjednika Hrvatskog sabora, no pismo koje je sinoć čelni čovjek Mosta Božo Petrov uputio zastupnicima svoje stranke nije htio komentirati rekavši kako u njemu nema ništa novo. “Kolegama iz Mosta predlažem ono što je gospodin (Zoran) Milanović već rekao, da predlože svog kandidata za predsjednika Sabora. Mi smo, kako smo u petak rekli, spremni podržati. Time bi se Sabor konstituirao i otvorile bi se mogućnosti za nastavak razgovora koji ovim događajem, neću reći da su na neki način prekinuti, ali je konstituiranje došlo u trenutku kada to nismo očekivali, dakle kad pregovori još nisu potpuno dovršeni”, rekao je Grčić uoči predstavljanja “Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020.”

SDP je, podsjetio je, odgovore na pitanja o reformama koje traži Most, poslao . “Velika je razina suglasnosti između onoga što Most predlaže i onog što smo zauzeli mi kao naše stajalište i mislim da je to dobra osnova da nastavimo razgovore”, rekao je Grčić. Odgovore Mostu je, tvrdi, pisao on sam te njegove kolege ministri u vladi – Ivan Vrdoljak, Tihomir Jakovina, Boris Lalovac i Mihael Zmajlović. Grčić nije htio komentirati niti odgovore koje je poslao HDZ jer mu je, ističe, bitno što Most misli o SDP-ovim odgovorima.

You may also like

0 comments