ZSE – miran kraj tjedna?

Na Zagrebačkoj burzi očekuje se nastavak stagnacije Crobexa, kao i cijeloga tjedna, jer nema važnijih vijesti koje bi znatnije pokrenule tržište u jednom ili drugom smjeru.

Svih 6 analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u anketi Hine, danas očekuje stagnaciju Crobexa. Crobex indeks ojačao je u četvrtak za 0,17 posto, na 1.758 bodova, a Crobex10 za 0,31 posto, na 1.019 bodova.

„Cijeloga tjedna na domaćem tržištu trgovanje je protjecalo relativno mirno, a glavne vijesti su ponovno bili neuspjesi državnih kompanija. Hoteli Maestral obavijestili su da niti u drugom krugu privatizacije nije dostavljena niti jedna obvezujuća ponuda, dok Petrokemija u trećem krugu nije uspjela provesti povećanje kapitala u željenom obujmu, što se u oba slučaja snažno odrazilo i na same cijene dionica”, kaže Ante Obućina, broker u Podravskoj banci.

Uz to, Obućina ističe i provođenje povećanja temeljnog kapitala Vupika, obustava prijedloga MOL-a za isplatu izvanredne dividende, te novi sklopljeni ugovori Janafa.

Od početka tjedna Crobex je u minusu 0,37 posto, a Crobex10 0,26 posto.

„Danas se ne očekuju značajnije domaće objave, a smjer Crobexa ponovno bi mogao ovisiti o kretanjima na inozemnim burzama. Glavne objave na inozemnim tržištima su podaci o industrijskoj proizvodnji u Njemačkoj te podaci o zaposlenosti u SAD-u”, ističe Obućina.

You may also like