Zoran Milanović, zašto nisam čestitao predsjednici

Jelsa – Premijer Zoran Milanović nada se da će funkcionirati u praksi ono što je Kolinda Grabar-Kitarović govorila u inauguracijskom govoru.

“Držim palčeve za to. Ja sam u kampanji govorio jedno, a u inauguracijskom govoru to isto, ali pozdravljam da se ljudi promjene” rekao je Milanović koji je na pitanje je li joj čestitao kazao da je “o tome sve rekao”. “Ja sam o tome sve rekao, a ja vam nisam klimavac” kazao je Milanović u Jelsi na Hvaru. Atmosferu na inauguraciji je ocijenio dobrom te kazao da je njegova Vlada spremna za suradnju s predsjednicom. “Znaju se odgovornosti jedne i druge strane. Vlada je odgovorna i za ovu i za stotine drugih stvari koje život znače, a predsjednik može pridonijeti atmosferi u svakom pogledu” rekao je Milanović te je još jednom javno pozvao predsjednicu da dođe na sjednicu Vlade kad god hoće.

U izbornoj godini uvijek ćete u medijima pročitati barem 15 varijanti kad će biti izbori. A izbori će biti onda kada odlučimo da se raspušta Sabor, a u roku od 60 dana predsjednica države mora raspisati parlamentarne izbore. To može biti bilo kada u ovoj godini. Može biti i u veljači sljedeće godine ” rekao je premijer Zoran Milanović.

You may also like