Zoran Milanović poželio bolje povjerenje u izborni sustav

Susret
Izabrani predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je u ponedjeljak predsjednika Državnog izbornog povjerenstva Đuru Sessu koji mu je uručio Izvješće o konačnim rezultatima izbora za predsjednika Republike Hrvatske

Milanović je prilikom primanja rezultata izbora naglasio da povjerenje u izborni sustav mora biti čisto kao “gorski potok”.

“Povjerenje u izborni postupak mora biti čisto, bistro kao gorski potok… Ima dosta prigovora na izborni sustav i bit će ih uvijek. Naš je testiran, laboratorijski i u praksi. Jedno je način izbora kao izborni model, a ovo drugo je kontrola izbora, tehničko pitanje, u Hrvatskoj se provodi dobro. Sjajno je da se u devet navečer znalo tko je dobio izbore. Dobro je radi legitimiteta, poštovanja u izborni proces. To imamo u Hrvatskoj. Još nam fali dosta stvari, ali to imamo”, rekao je Milanović.

Drugi krug izbora, u kojemu je Milanović pobijedio dosadašnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović održan je, podsjetimo, 5. siječnja.

Milanovićeva inauguracija bit će održana 18. veljače, na Pantovčaku. Bit će, kako je rekao, riječ o maloj inauguraciji. “Neće biti lente, bit će bez garde i straže. Inauguracija će biti u Uredu predsjednika s ljudima koji tamo trebaju biti”, rekao je Milanović prošloga tjedna u intervjuu na Novoj TV.

Na njoj će biti, kako je rekao, uži kabinet vlade, aktualna predsjednica, predsjedništvo sabora, njegova supruga te još neke osobe koje, kako on smatra, po svojoj funkciji tamo moraju biti.

You may also like

0 comments