Znam neke predmete koje bi DORH mogao pažljivije pogledati

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović komentirala je još jednom aferu Dnevnice te je pojasnila svoju jučerašnju izjavu u kojoj je kazala kako bi ”DORH trebao raditi istrage o onome što se događa danas, a ne o stvarima koje su se događale prije”.

”Sve sam rekla jučer. Ne želim se miješati u rad pravosudnih tijela. Neka odrade posao. Ne želim prejudicirati ničiju krivnju”, kazala je predsjednica te je naglasila kako neke dužosti treba delegirati na suradnike.

”Doista ne možete sve pratiti sami, neke poslove morate delegirati na svoje suradnike. Ja imam apsolutno povjerenje na svoje suradnike”, kazala je.

Dodatno je pojasnila svoju izjavu u kojoj je jučer rekla kako bi se DORH trebao više baviti o onome što se događa danas, a manje stvarima iz prošlosti.

”Mislim da trebaju pratiti trendove što se događa sad, a ne gledati 5, 6 ili 10 godina unatrag nego pratiti  da li danas dolazi do nepravilnosti u radu i odmah ih sankcionirati. Neprestano se javljaju stari slučajevi i izlaze kosturi iz ormara. Ja osobno znam za nekoliko predmeta koje bi DORH mogao malo pažljivije pogledati, ali neću se miješati u rad pravosuđa i treba se baviti slučajevima koje su dobili na stol unutar zadnjih nekoliko mjeseci”, rekla je predsjednica.

(N1)

You may also like