Živi zid šteti korisnicima

Živom zidu savjetujemo da svoje članove ne čine lopovima i ekshibicionistima, jer je vrlo izvjesno da će ih sljedeći put dočekati HEP-ovi radnici i pokazati im što misle o nazivanju uhljebima, kažu u Strukovnom sindikatu radnika HEP-a “Strukovni sindikat radnika HEP-a smatra vrlo štetnom kampanju koju posljednjih dana provode aktivisti Živog zida protiv HEP-a. Protuzakonitim ukapčanjem potrošača čine štetu svima: sebi, uključenom potrošaču, HEP-u i javnim dobrima” priopćio je TEHNOS – Strukovni sindikat radnika HEP-a.

“Naročita lakrdija su optužbe iz Živog zida da HEP krši zakone i Ustav RH prilikom redovnog obavljanja svoje djelatnosti. Električna energija je proizvod i mora se platiti kao i svaki drugi proizvod. Za probleme siromašnih trebaju se brinuti ustanove za socijalnu skrb, a ne lopovi-ekshibicionisti. Živom zidu savjetujemo da svoje članove ne čine takvima, lopovima i ekshibicionistima, jer je vrlo izvjesno da će ih sljedeći put dočekati HEP-ovi radnici i pokazati im što misle o nazivanju uhljebima. Radnicima HEP-a nitko neće pod prozorom urlati da su uhljebi ili lopovi! Osobe koje štite interese HEP-a nisu lopovi, već savjesni radnici, a pravi lopovi su čelnici Živog zida. Otkud im pravo da kradu od HEP-a i potiču druge na krađu i anarhiju?!” pita se sindikat.

Očekuju, kažu, od ovlaštenih osoba HEP-a i nadležnih institucija da postupe po propisima RH za krađu struje, a troškove kazni neka potrošači namire od Živog zida. Ako članovi Živog zida zaista žele dobrobit siromašnima, navode, onda bi im bolje bilo da se jave i pridruže TEHNOS-u u formiranju platforme za borbu protiv privatizacije HEP-a i dovođenja političkih uhljeba u upravljačke strukture. Ako se HEP rascjepka i privatizira, usluga opskrbe električnom energijom bit će znatno lošija i skuplja, a time još veći broj siromašnih građana isključenih s električne mreže, ističu u TEHNOS-u. (Večernji list)

You may also like