Živi zid: Nelegalna skupština udar je iz HDZ-a

Predsjednik stranke Živi zid Ivan Vilibor Sinčić izjavio je u utorak da je navodna skupština stranke, koja je održana 19. lipnja, potpunu nelegalna, a njegovi suradnici ustvrdili su kako je riječ o udaru na Živi zid iz samog vrha HDZ-a.

Sinčić je novinarima ispred zgrade Hrvatskog Sabora rekao da su u stranci jedinstveni i da u njihovim redovima nema problema. Komentirajući izvanrednu izbornu skupštinu od 19. lipnja, na kojoj je za predsjednika izabran Siniša Gabrić, ustvrdio je kako je to učinila “skupina nasilnika koja se našla negdje u kafiću i održala nekakvu skupštinu, to nema veze sa Živim zidom, a ni s mozgom”.

Sinčić tvrdi da je sve to učinjeno protuzakonito i protustatutarno, a radi se o ljudima koji nisu članovi stranke, već su falsificirali njezin pečat, zbog čega će se Živi zid obratiti odvjetničkom timu radi kaznenog progona. Ne želimo gubiti vrijeme na te provokacije, jer je očito netko na taj način htio napasti našu stranku, poručio je.

Riječ je o akciji “sa strane”, kazao je član Glavnog odbora stranke Hrvoje Runtić. “Danas smo saznali da se Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, našao sa Sinišom Gabrićem na ručku, gdje su raspravili cijelu ovu stvar. Sumnjamo da se ta akcija planirala i ranije jer se na taj način pokušava napraviti pomutnja kod birača”, rekao je.

I drugi član Glavnog odbora Živog zida Branimir Bunjac također je za organizaciju ilegalne skupštine optužio vrh HDZ-a. “To je najobičnija prljava predizborna kampanja protiv stranke u usponu, koju se žali spriječiti da uspije na izborima, jer nam se predviđa barem 10 mandata’, ocijenio je Bunjac.

You may also like