Židovski kapital u medijima blati tursku republiku

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ponovo je u subotu oštro kritizirao strane medije uoči parlamentarnih izbora i upozorio britanski list The Guardian da “ne prijeđe granicu”, a američki The New York Times stigmatizirao “židovskim kapitalom”. Erdogan je u govoru u Ardahanu, na istoku zemlje rekao da je “jedan britanski list napisao da siromašni muslimani koji nisu u potpunosti pod utjecajem Zapada ne bi smjeli upravljati vlastitom zemljom”.

Popraćen odobravanjima pitao je okupljene kome je dozvoljeno suditi im. Od početka izborne kampanje šef države je više puta napadao turske i strane medije koji su kritizirali njegovu politiku ili objavili informacije neugodne za islamsko-konzervativni režim koji vodi. U subotu je Erdogan ponovo kritizirao The New York Times kojem je već prijetio zbog objavljivanja članka kojim upozorava na njegov autoritarni režim.

Pred tisućama pobornika, on je ponovo optužio američki dnevni list da desetljećima vodi kampanju protiv Turske i da sada njega obasipaju mržnjom. Istaknuo je da “iza svega nažalost stoji veliki židovski kapital”. Na vlasti od 2002. Erdoganova Stranka pravde i razvoja (AKP) je favorit na izborima u nedjelju, iako gubi na popularnosti. Erdogan je uložio svu snagu u kampanju svoje stranke u nadi da će osvojiti više od 330 od 550 mjesta kako bi reformirao ustav i ojačao svoje ovlasti.

You may also like