Željka Cvijanović: Investicije u energetiku sastavni su dio politke RS-a

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je jučer da je 550 miliona eura vrijedna investicija EFT Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ “Stanari” sastavni dio politike razvoja Republike Srpske.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je kompanija EFT odabrala baš Republiku Srpsku, koja je našla “zajedničku riječ” sa investitorom, te poželjela ovom kolektivu mnogo više radnika u perspektivi. “Ovo je dobar znak, ne samo za opštinu Stanari, nego i za cijelu regiju, Republiku Srpsku i šire, jer je ovo jedna od najvećih investicija koja se realizuje u cijelom regionu”, rekla je Cvijanovićeva tokom obilježavanja 10 godina rada kompanije EFT RiTE “Stanari”.

Cvijanovićeva je dodala da će Vlada Srpske i dalje biti na usluzi RiTE “Stanari” kada je riječ o određenim zakonskim rješenjima, što je dosadašnja saradnja i pokazala, kada su zajednički uspjeli otkloniti određene nedostatke i prepreke. “Počeli smo ovdje proces reformi i ono što se sada radi jeste u saradnji sa poslovnom zajednicom, ali i sindikatima, da bismo stvorili pozitivan ambijent u Republici Srpskoj za poslovanje, ali i za život njenih građana. Tu prednjačimo u odnosu na sve ostale u BiH, ali smo dovoljno spremni da u partnerstvu pomognemo i ostalima da uhvatimo korak da bismo mogli da napravimo jedan takav ambijent”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je zahvalila investitorima što su se odlučili da investiraju u Republiku Srpsku, a radnicima poželjela da ovo bude mjesto gdje će moći još dugo da zarađuju svoju platu koja će biti veća od prosjeka. Cvijanovićeva kaže da je raduje što su plate u ovom kolektivu veće od prosjeka i da se redovno izvršavaju sve obaveze. “Raduje nas da je ovaj kolektiv dobro integrisan u lokalnu zajednicu i odgovorio je na sve potrebe društva, odnosno učestvovao je i podržao brojne projekte. Najvažnije je da razumijemo da ovaj privredni subjekat djeluje kao kolektiv, što znači da svi imaju svoju ulogu i svoje mjesto”, poručila je premijer Srpske sa svečanosti u Stanarima.