Home Hrvatska Zdravko Marić ne želi u utrku za gradonačelnika?

Zdravko Marić ne želi u utrku za gradonačelnika?

by Energypress.net

Ni nakon četverosatnog sastanka u središnjici HDZ-a, zagrebački HDZ nema poznatog kandidata za gradonačelnika iako se nagađa o ministru financija Zdravku Mariću. Premda je šef HDZ-a Andrej Plenković odgovarajući na pitanja novinara rekao da je Marić ministar u Vladi koji je ostvario odličan rezultata u petoj izbornoj jedinici te da mu je zadovoljstvo s njim surađivati, izvori bliski ministru Mariću kažu da on nije promijenio svoj stav – a to je da u utrku za gradonačelnika neće ići, donosi Večernji list. 

Izvori iz HDZ-a, koji su sudjelovali na sastanku, kažu da je i Plenković, kada je netko od šefova područnih organizacija predložio Zdravka Marića za kandidata, rekao da je šteta trošiti ministre na lokalnim izborima. Zdravko Marić već ima jedno neugodno iskustvo kad se ljetos dao nagovoriti da bude kandidat za mandatara Tomislavu Karamarku kada je bivši šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade rušio vlastitu Vladu HDZ-a i Mosta i bezuspješno pokušao presložiti saborsku većinu.

Tako da se šanse za Marićevu kandidaturu čine minimalnima, premda je on jedan od petero kandidata čiji je rejting HDZ testirao u anketi prije božićnih blagdana. Tada su u anketi testirani i Drago Prgomet, Andrija Mikulić, Željko Reiner te Zlatko Hasanbegović. Problem HDZ-a je što nitko od tih kandidata ne želi u izbornu utrku, pa zato HDZ toliko dugo i oteže s izborom igrača za Zagreb.

Jučer su pojedini izvori u HDZ-u, osim Marića, kao moguće kandidate spominjali i Reinera te Prgometa, premda su potonjeg i prije neki dan nagovarali na kandidaturu, ali je on to odbio jer je njegov uvjet jesenas bio da preuzme i gradski HDZ, ali u tome mu nije udovoljeno, donosi Večernji list.

Related Posts