Home Ekonomija Zdravko Marić još nije siguran može li blagajna pratiti krstičevića

Zdravko Marić još nije siguran može li blagajna pratiti krstičevića

by Energypress.net

Ministar obrane Damir Krstičević vrlo je uporan u “popularizaciji” potrebe da Hrvatska nabavi novu eskadrilu borbenih zrakoplova pa i hrvatski premijer Andrej Plenković već učestalo obilazi postrojbe i infrastrukturu Oružanih snaga RH. Na vojnom dijelu aerodroma na Plesu, što je novost, pridružio im se i ministar financija Zdravko Marić., piše Večernji list. 

Povod je bio obilazak potpuno novih instalacija, prostora za pilote i suvremenih hangara sagrađenih (za 44 mil. kn) prema NATO-ovim standardima za potrebe dežurnog para MiG-ova koji provode nadzor nad hrvatskim zračnim prostorom. Za ovu prigodu organizirana je i vježbovna uzbuna i startanje dežurnih lovaca kako bi se Plenković upoznao s operativnim postupcima HRZ-a i PZO-a u NATO-ovu integriranom sustavu protuzračne i proturaketne obrane. Na početku je, u duhu vojne tradicije, zapovjednik borbene eskadrile pukovnik Željko Ninić premijeru poklonio posebni novčić. A onda su, nakon provedene vježbe, krenuli razgovori i o “pravom” novcu. Medije je zanimalo ima li novca za ponovno uvođenje obveznog vojnog roka i za nabavu borbene eskadrile. I premijer i ministar financija prilično su jasno pokazali da podržavaju koncept obveznog roka, kako ga upravo planiraju u MORH-u, dakle da to budu tri ili četiri tjedna stjecanja temeljne vojne obuke.

Marić je bio vrlo neodređen te je samo kazao kako je to “umijeće raspoloživoga i mogućeg”. Ministar obrane Krstičević pak kaže da se treba, naravno, ponašati odgovorno prema državnim financijama, no podsjetio je da o stabilnosti države ovisi i njezin razvoj. – Ogromna je naša odgovornost u kontroli zračnog prostora, kojeg Hrvatska ima 113.000 četvornih kilometara, i vrlo je važno da ga nadziru hrvatski piloti – kazao je ministar i dodao da o eskadrili “postoji suglasnost premijera i predsjednice RH”. – HRZ nije isti ima li ili ne tu sposobnost, to je pitanje naše sigurnosti za idućih 30 do 40 godina. Analiziramo opasnosti i rizike i stručne analize kažu nam da moramo imati nove zrakoplove, a na nama je na pametan i odgovoran način doći do njih – kaže Krstičević, a donosi Večernji list.

Related Posts