Zbog sumnje na terorizam u Bruxellesu uhićene tri osobe?

U noći na petak u okolici Bruxellesa uhićene su tri osobe koje će biti saslušane zbog sumnje da su povezane s terorizmom, objavilo je u priopćenju belgijsko državno odvjetništvo.

O puštanju na slobodu ili o mogućem zadržavanju u pritvoru trojice osumnjičenih tijekom dana će odlučiti sudac, piše AFP. Uhićenja su uslijedila nakon što je savezna policija provela osam naloga za pretres na zahtjev suca specijaliziranog za pitanja terorizma u Bruxellesu. Šest naloga provedeno je u Laekenu, jedan u Evereu i jedan u Anderlechtu. U priopćenju se kaže da nije pronađeno nikakvo oružje ni eksploziv.

Operacije povezane s džihadistima sve su češće u posljednjih nekoliko mjeseci diljem Belgije, zemlje iz koje su porijeklom neki od autora napada u Parizu 13. studenoga 2015. u kojemu je ubijeno 130 ljudi i onog u Bruxellesu 22. ožujka, kada je poginulo 32 ljudi.

U zračnoj luci u Charleroieu, južno od Bruxellesa tridesettrogodišnji Alžirac 6. kolovoza mačetama je napao dvojicu policajaca. Odgovornost za sve napade preuzeli su džihadisti Islamske države.

You may also like