Zbog sanacije vrelovoda, u dijelu Zagreba ponovna opskrba toplinskom energijom tek u poslije podnevnim satima

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na raskrižju Selske ceste i Lovrečanske ulice, HEP-Toplinarstvo će danas u 20 sati obustaviti isporuku toplinske energije za krajnje kupce u zagrebačkim naseljima Voltino, Rudeš, Prečko, Špansko, Gajnice i Malešnica.

HEP Toplinarstvo je danas u jutarnjim satima završilo sanaciju puknuća magistralnog vrelovoda na raskrižju Selske ceste i Lovrečanske ulice. Prilikom završnih radova uočeno je još jedno propuštanje vrelovodne cijevi na zapadnom dijelu Zagreba u Žutničkoj ulici kod broja 11. Djelatnici HEP Toplinarstva su odmah pristupili sanaciji tog puknuća, uslijed čega će krajnji kupci u naseljima Voltino, Rudeš, Prečko, Špansko, Gajnice i Malešnica sve do završetka radova i dalje biti bez isporuke toplinske energije. Ponovna uspostava isporuke toplinske energije očekuje se danas, 10. ožujka u popodnevnim satima. Za vrijeme trajanja sanacije puknuća manje poteškoće s kvalitetom isporučene toplinske energije mogu očekivati i krajnji kupci u naseljima Gredice, Staglišće, Jarun i Vrbani.

HEP Toplinarstvo je planiralo sve radove završiti tijekom noći, kada se toplinska energija isporučuje samo za potrebe pripreme potrošne tople vode. S obzirom da je uočeno još jedno veće propuštanje vrelovodne cijevi, odmah se pristupilo sanaciji tog puknuća. HEP Toplinarstvo čini sve kako bi se u što kraćem roku uspostavila opskrba grijanjem i toplom vodom te moli krajnje kupce za dodatno strpljenje i razumijevanje, priopćeno je iz HEP-a.