Zbog nekontroliranog prelaska granice, njemačka policija traži ogradu

Zbog nekontroliranog prelaska granica, sindikat njemačke policije zatražio je izgradnju grančne ograde na njemačko-austrijskoj granici, prenosi u nedjelju njemački dnevnik „Welt am Sonntag“.

„Ako zaista imamo ozbiljnu namjeru u potpunosti kontrolirati granice, onda moramo izgraditi ogradu uzduž njemačko-austrijske granice“, rekao je predsjednik sindikata njemačke policije Rainer Wendt u razgovoru za „Welt am Sonntag“, nedjeljno izdanje dnevnika „Die Welt“. To je prvi slučaj tijekom posljednje izbjegličke kriza da jedan visoki njemački dužnosnik traži podizanje ograde na njemačkoj granici.

Wendt smatra da bi izgradnja ograde na ovoj granici izazvala neku vrstu lančane reakcije i kod drugih zemlja Europske unije. „Ako mi na ovaj način zatvorimo granicu, tada će i Austrija izgraditi ogradu na granici sa Slovenijom. I to je upravo efekt koji nam je trenutno potreban“, rekao je Wendt. On je ustvrdio da ni planirane tranzitne zone, u kojima bi se izbjeglice zaustavljale prije ulaska u Njemačku, neće biti moguće bez gradnje ograde.

Predsjednik sindikata policajaca je ustvrdio kako Njemačka u svijet ne smije više odašiljati signal: „Dođite svi“. On je upozorio i na unutarnji mir ako se priliv izbjeglica ne zaustavi. „Unutarnja sigurnost u Njemačkoj je u opasnosti. Mi stojimo pred socijalnim nemirima. Netko jednostavno mora povući kočnicu a to može biti samo Angela Merkel”, rekao je Wendt.

Prema posljednjim podacima koje prenose njemački mediji pozivajući se na izvore u ministarstvu untarnjih poslova, u Njemačku dnevno stiže oko 10.000 izbjeglica. Prema istim podacima, od početka posljednjeg velikog vala izbjeglica početkom rujna pa do sredine listopada je u Njemačku pristiglo preko 400.000 izbjeglica. Prema podacima Saveznog ureda za migracije i izbjeglice (Bamf) od siječnja do početka rujna je u Njemačku pristiglo 577.000 izbjeglica. Time je premašena dosadašnja procjena ministarstva unutarnjih poslova od 800.000 izbjeglica za ovu godinu.

You may also like