Završen sastanak u Šibeniku, Karamarko i Petrov zadovoljni

Božo Petrov obratio se novinarima nakon sastanka s predstavnicima Domoljubne koalicije u Šibeniku. Nakon što je po završetku sastanka Domoljubne koalicije i Mosta izjave dao Božo Petrov, svoje dojmove iznio je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Petrov je kazao  kako će Most raditi sa stranom koja će ih prihvatiti te da očekuju da i druga prihvati njihove uvjete pa da se formira tripartitna vlada. Ponovio je kako je uvjet Mosta reformska vlada te kako je rok za očitovanje SDP-u i HDZ-u do ponedjeljka. Upitan prihvaća li HDZ te uvjete kazao je da to moraju oni reći. ”Uvjet je da se dostave odgovori do ponedjeljka. Postoje određene dvojbe. I koalicije imaju svoje odbore na kojima trebaju raspraviti stvari. Dali smo realan rok”, rekao je Petrov.

Petrov se osvrnuo i na predsjedničin poziv predstavnicima kolaicija Hrvatska raste i Domoljubne koalicije kazavši kako je dobro da ih je predsjednica pozvala skupa. ”Ne znam na koji je način njih pozvala. Je li ona pozvala koalicije ili najveće strake, ne znam. Smatram da je pozitivan korak da je pozvala stranke u isto vrijeme jer smo i mi za dijalog”, kazao je Petrov.

Na pitanje je li Domoljubna koalicija ponudila kakvo konretno rješenje Petrov je rekao da je ”zadovoljan svakim sastankom koji vodi k rješenju”. Za kraj je objasnio zašto nije prisustvovao sastanku koji se od 15 sati vodi između predstavnika koalicije Hrvatska raste i Mosta. ”Kao što je rekao naš glasnogovornik Grmoja, ja nemam mogućnost biti na dvije lokacije. Ovaj susret je dogovren prije. Ako je jedan susret u Šibeniku u 14 sati sljedeći u 15 sati u Zagrebu ja ne mogu stići na oba mjesta. Nema tu neke poruke. Ne vidim razlog zašto ljudi koji su u Smičiklasovoj ne bi mogli predstavljati koaliciju Hrvatska raste.

Karamarko je kazao da je nasastanku bilo pomaka i da je dobro razgovarati. ”Bitno je reći da je Domoljubna koalicija jedinstvena u stavu za razliku od ove druge koalicije koja se raspada”, rekao je Karamarko najavivši kako će sad održati unutarstranačko savjetovanje nakon proteklih sastanaka. ”Idemo prema našem Predsjedništvu sa svim izvješćima sa sastanak s Mostom. Neće kruna nikom pasti s glave ako razgovaramo”, rekao je on.

Dodao je da na sastanku nije bilo riječi o novom mandataru. ”Razgovarali smo o općoj šemi i općem paketu”, rekao je Karamarko kazavši kako je moguće da već idući tjedan budu donesena neka konkretna rješenja. ”Već idući tjedan moguć je rasplet situacije. Mislim da ćemo drugi tjedan imati rješenja”, rekao je.

Upitan hoće li ići na sastanak s predsjednicom kazao je da hoće. ”Naravno da ću ići. Predsjednica radi sve da se izađe oz ove krize i moramo joj pomoći svojim trudom”, rekao je Karamarko. Na kraju je rekao da na sastanku nije bilo riječi o imenima. ”To djeluje previše trgovači. Treba uspostaviti sustav koji će dovesti do stvaranja saborske većine”, rekao je Karamarko.

You may also like