Zatvorili nekoliko Croduxovih crpki u Istri

Glas Istre

Krajem prosinca 2022. slovenska naftna tvrtka na sat je vremena zatvorila gotovo sva prodajna mjesta Petrola i Croduxa (koji spadaju pod istu firmu), osim onih na autocestama i nautičkim benzinskim servisima.
Učinili su to iz protesta zbog nezadovoljstva ograničavanjem cijena naftnih derivata u Hrvatskoj i Sloveniji, smatrajući kako su zbog toga u 2022. godini izgubili oko 45,6 milijuna eura.

Zatvaranje postaja Croduxa nastavilo se i u siječnju 2023. Prvo stanica u Labinu, a potom u Puli. Za veljaču je najavljeno zatvaranje stanice u Umagu.

No, sada ne zatvaraju iz protesta, već iz Petrola vele da izvode rekonstrukciju određenih prodajnih mjesta i popratnih sadržaja te za vrijeme trajanja radova isti neće raditi.

Osim tri u Istarskoj županiji, u tom je poslu još pet stanica u ostalim dijelovima Hrvatske.

Nažalost, iz Petrola ni nakon tjedan dana nismo dobili odgovore na pitanja do kada planiraju će trajati radovi, koliko će uložiti novca u obnovu istarskih pumpi, koja je svrha tih obnova, kakve će nove sadržaje pumpe dobiti, hoće li doći do rebrendiranja iz Croduxa u Petrol, planiraju li obnovu još pumpi Croduxa/Petrola u Istri ove i iduće godine, koje su pumpe obnovili lani i preklani, koliko radnika zapošljava Crodux/Petrol u Istarskoj županiji te koliko ih planiraju još zaposliti tijekom 2023. godine.

You may also like