Zašto se odugovlači s imenovanjem zračne luke po dr. Franji Tuđmanu?

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je u nedjelju na konferenciji za novinare kako se Vlada još nije očitovala o HDZ-ovoj inicijativi da se međunarodnoj zračnoj luci Zagreb dade ime prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana ocijenivši da se s time licemjerno odugovlači.

Odluka se ne želi donijeti zbog velikog dijela SDP-ova članstva i simpatizera i to je čisto licemjerje, jer predsjednik SDP-a Zoran Milanović prema javnosti daje jednu sliku, a zapravo skriva pravu istinu, ustvrdio je Mikulić i ocijenio da se radi o sakupljanju političkih bodova pred izbore. A na gradilištu se dio pročelja ne može završiti dok se ne definira natpis, kazao je.

Odugovlači se pod krinkom čekanja mišljenja gradova Zagreba i Velike Gorice, od kojih je to Vlada zatražila dopisom tek 8. rujna, a to Vlada kao davatelj koncesije može sama autonomno odlučiti, rekao je Mikulić. Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić je rekao kako je licemjeran i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji o dopisu Vlade nije izvijestio skupštinske odbore i zastupnike.

Bandić se Zaklinje se u Stepinca, a nosio je bedž s likom krvnika Tita, kazao je Barišić. Mikulić je kazao kako se slaže s SDP-om da nema povratka na staro, rekavši kako neće biti povratka kriminalca (bivšeg vukovarskog gradonačelnika) Željka Sabe, bivše županice Lovrić Merzel, ni ministara Željka Jovanovića i Vesne Pusić, zagrebačkih tornjeva ministra Mihaela Zmajlovića ili Bandićevih bedževa.

To su instant domoljubi koji na svojim višesatnim skupovima ni jednom nisu spomenuli utemeljitelja hrvatske države i prvog hrvatskog predsjednika dr.Franju Tuđmana, a Milanović je jučer prvi put u životu stavio desnu ruku na srce, isključivo u predizborne svrhe, rekao je među ostalim Barišić. Nakon svega toga, zaključili su, kratica SDP znači “Stranka demagogije i prijetvornosti”.

You may also like