Zašto Google zabranjuje kriptovalute?

Tehnološki gigant Google zabranit će oglašavanje sadržaja koji su u vezi sa kriptovalutama i to, kako najavljuje kompanija, od lipnja ove godine.

Neće biti dozvoljeno reklamiranje takvih proizvoda uključujući i ICO, digitalne novčanike ili savjete za trgovanje preko različitih platformi.

Google će ažurirati politiku reklamiranja vezanih za financijske usluge kako bi zabranila bilo kakvo oglašavanje sadržaja vezanih za kriptovalute, izjavio je direktor oglašavanja Scott Spencer.

To znači da čak ni tvrtke sa legalnim ponudama kriptovaluta neće moći prikazivati oglase putem bilo kojeg Google proizvoda za oglase. Bitcoin je balon koji samo što nije eksplodirao, poručuju iz Allianz Global Investora, investicijskog krila najveće europske osiguravajuće kuće koja upravlja s gotovo 500 milijardi eura.

Iako kripto entuzijasti smatraju da decentralizirana valuta mnoge iz financijskog svijeta čini nervoznima, Allianz se odlučno priključio skupini koja upozorava na opasnost i nepredvidljivost digitalnih valuta. To se posebno odnosi na Bitcoin koji je krajem prošle godine zabilježio nagli rast, a onda i pad na polovicu prethodne vrijednost. „Naše je mišljenje da je njegova vrijednost nula”, izjavio je Stefan Hofrichter, direktor odjela globalne ekonomije i strategije u Allianzu, i dodao da je “Bitcoin knjiški primjer balona”.

“Nije pitanje hoće li ovaj balon puknuti, već kada”, ali ovo pucanje, smatra, neće imati nikakvu posljedicu po „stvarni svijet” jer je tržište kriptovalutama još uvijek premalo.

Ekonomist Nouriel Roubini slaže se i zaključuje „Bitcoin je najveći balon u ljudskoj povijesti”, a istraživači sa Sveučilišta u Pittsburghu smatraju da je nemoguće ustanoviti vrijednost kriptovalute tradicionalnim mjerilima kao što je to slučaj s obveznicama, dionicima ili papirnatim novc

You may also like

0 comments