Započelo savjetovanje o ekonomskoj politici Hrvatske u 2017.

Savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista (HDE) “Ekonomska politika Hrvatske u 2017.”, na kojemu će o makroekonomskoj i poreznoj politici, nacionalnom bogatstvu i upravljanju državnim vlasništvom raspravljati predstavnici Vlade, akademske zajednice, financijskih institucija, gospodarstvenici i studenti, u Opatiji je otvorio predsjednik HDE Ljubo Jurčić.

Jurčić je uvodno rekao da ima nekoliko razloga za zadovoljstvo, i to sudionicima koji su se odazvali i koji će razmijeniti mišljenja, potom zato što se uspjelo u krizoj situaciji sačuvati međunarodni stručni časopis Ekonomski pregled te što se na savjetovanje uspjelo uvesti novu generaciju ekonomskih znanstvenika.

Prvi će na skupu, o ekonomskoj politici za sljedeću godinu, govoriti predsjednik Vlade Andrej Plenković. Potom će o fiskalnoj politici za 2017. izlagati ministar financija Zdravko Marić, a o izgledima i implikacijama za monetarnu politiku guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

Uz predsjednika Vlade Plenkovića i ministra Marića, na skupu su i drugi članovi Vlade – ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić te ministar turizma Gari Cappelli.

Nakon prvog radnog dijela skupa, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se sa županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom i gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem.

Pokroviteljica trodnevnog i tradicionalnog, 24. savjetovanja ekonomista u Opatiji je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

(Agencije)

You may also like

0 comments