Zagrebački se muftija uključio u spasenje Tomislava Salopeka, ali prekasno

Internetom se širi vijest da se ostvarilo najgore – smaknuće Hrvata Tomislava Salopeka, otetog u Egiptu. Islamski militanti u Egiptu objavili su da su militanti ubili 30-godišnjeg Hrvata Tomislava Salopek, javja Newsday247. Pojavile su se snimke odrubljivanja glave Tomislavu Salopeku no autentičnost nije mogla biti odmah potvrđena.

Zagrebački muftija efendija Aziz Hasanović izjavio je za sarajevski Dnevni Avaz da je apelirao na najutjecajnije adrese u Arapskoj Republici Egiptu kako bi pokušao pomoći u spašavanju Tomislava Salopeka čijim smaknućem prijete islamisti. “Među ostalima uputili smo apel egipatskoj vladi i vrhovnom muftiji Arapske Republike Egipta da svojim utjecajem i autoritetom učine sve da bi spasili život Tomislava Salopeka i tim potvrdili kuranski imperativ … tko spasi jedan nevin život kao da je spasio cijelo čovječanstvo”, rekao je zagrebački muftija Hasanović.

Tijekom jučerašnjeg dana u džamijama širom Hrvatske islamski vjerski službenici su u svojim hutbama (propovijedi) govorili o otmici Tomislava Salopeka i tako dali doprinos za njegovo spašavanje. Rekao je da Bošnjaci u Hrvatskoj nisu imali problema nakon uhićenja Salopeka ili drugih poteza osoba koji zlorabe islam. “Bošnjaci i drugi muslimani u Hrvatskoj koji su dio Islamske zajednice u ovoj zemlji nemaju probleme niti trpe posljedice zbog postupaka onih koji zloporabe islam”, dodao je zagrebački muftija i osudio poteze terorista dodajući da oni ne rade u interesu islama.

You may also like