Zabružnjeft ne odlazi iz rafinerije u Brodu

Ne povlaći se
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da se ruska kompanija Zarubežnjeft neće povući iz Republike Srpske.

Đokić je naglasio da je tokom posljednjeg susreta sa ruskim ministrom energetike Aleksandrom Novakom na energetskom samitu u Moskvi dobio uvjerenje da oni nemaju namjeru da se povlače iz Republike Srpske.

– Taj stav je potvrđen i na sastanku kojeg je imao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sa predsjednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim – rekao je Đokić u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odgovarajući na pitanja poslanika tokom Aktuelnog časa.

Đokić je rekao da je za Republiku Srpsku veoma značajno da postoji takav stav, ističući da se ne može uticati na način na koji će ruska kompanija poslovati, u kom kapacitetu i kada će aktivirati sva postrojenja.

– Dogovorili smo se da ćemo imati stalni kontakt sa predstavnicima Optima grupe i predstavnicima Rafinerije nafte u Brodu i taj sastanak će biti uskoro održan ponovo – najavio je Đokić.

On je dodao da je ostalo otvoreno pitanje da se do kraja dobiju informacije nakon sprovedene istrage o tome zašto se ili kako desila havarija u dijelu postrojenja Rafinerije nafte u Brodu.

– Predstavnici ruske kompanije ranije su najavili da bi ovaj remont mogao biti završen i Rafinerija biti pogonski spremna za proizvodnju polovinom iduće godine, ali to ne znači da to tako mora biti – zaključio je Đokić, izvijestio je RTRS.

You may also like

0 comments