Za napad u Pakistanu odgovornost preuzeli talipani

Više od 70 osoba je ubijeno i više desetaka je ranjeno u ponedjeljak kada je talibanski bombaš samoubojica izazvao eksploziju u masi ožalošćenih ispred bolnice na jugozapadu Pakistanu.

Bomba je eksplodirala dok se oko 200 osoba, među kojima brojni odvjetnici i novinari, okupilo ispred hitne službe bolnice u Keti, nakon ubojstva uglednog odvjetnika, predsjednika odvjetničke komore ubijenog ranije u ponedjeljak.

Predsjednik odvjetničke komore pokrajine Balučistana je ubijen na putu prema sudu u Keti, objavila je lokalna televizija Geo. U napadu je ubijeno 70 osoba i 112 je ranjeno, rekao je jedan liječnik bolnice u koju su dopremljeni.

To je drugi najveći atentat u Pakistanu ove godine nakon krvoprolića u dječjem parku kada je u bombaškom napadu ubijeno 75 osoba tijekom uskrsnog vikenda u Lahoreu.

Odgovornost za atentat u ponedjeljak je preuzela frakcija pakistanskih talibana, Džamat ul-Ahaar koja je odgovorna i za uskrsni atentat. Vojska je raspoređena u i oko bolnice grada.

Balučistan koji graniči s Iranom i Afganistanom, je regija bogata naftom i plinom, a potresaju ga vjerska nasilja između sunita i šijita, islamistički napadi i separastistička pobuna. Snage sigurnosti i vladine strukture su redovno na meti napada.

You may also like