Z. Marić: Ne spekuliram potpisima, mi smo radili kvalitetno

HDZ-ov kandidat za mandatara Zdravko Marić izjavio je u petak da ne bi spekulirao s brojem potpisa koje je prikupio HDZ za novu Vladu, bitno je tražiti konstruktivno rješenje, a eventualna nova VLada ima dobar potencijal za značajni iskorak, te za postizanje stabilnosti i poboljšanja na gospodarskom planu.

Mi smo tehnička Vlada, bitno je poručiti da ono nije prvi puta da imamo tehničku Vladu, sve će se obveze ispunjavati po zakonu, poručio je Marić na Mirogoju nakon polaganja vijenaca na grob Franje Tuđmana.

Na konstataciju novinara da je HDZ napadao Oreškovićevu Vladu zbog financija, a sada želi njega za premijera, Marić je rekao da je Vlada odgovorno radila. “Stojim pri tome da sam svjestan izazova i rizika, ali i stvari koje je potrebno napraviti. Vrlo jasno imam u perspektivi što je potrebno napraviti da bi se Hrvatska stavila na stabilnu i održivu razinu”, kazao je.

Što se tiče činjenice da je Ivan Šuker u ime kluba HDZ-a napao upravo gospodarsku i monetarnu politiku Vlade, Marić je istaknuo da monetarna politika nije u djelokrugu Vlade, nego gospodarska i fiskalna. “Nakon šest godina recesije, ne postoji ništa osim da pored zapošljavanja i rasta ciljamo i na stabilizaciju javnih financija. Šest godina recesije ostavilo je dubokog traga, ali imamo održive i zdrave fundametne za tu priču. Gospodarski rast koji se događa je niži nego u predrecesijskom razdoblju, ali za razliku od tada rast ne stvara visoke deficite”, napomenuo je Marić.

You may also like