WSJ: Flynn će svjedočiti u zamjenu za imunitet od kaznenog progona

Bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa Michael Flynn u četvrtak je FBI-u te kongresnim tijelima koja istražuju navodne veze izbornog stožera aktualnog američkog predsjednika s Rusima ponudio svjedočenje u zamjenu za imunitet od kaznenog progona, izvijestio je u četvrtak Wall Street Journal (WSJ).

Flynn, koji je nakon izbora bio jedan od najbližih Trumpovih suradnika u Bijeloj kući, zbog laganja potpredsjedniku SAD-a i drugim visokim dužnosnicima o svojim kontaktima s ruskim ambasadorom u Americi Sergejem Kisljakom morao je podnijeti ostavku nakon samo nešto više od tri tjedna na dužnosti. Prema CNN-u, Flynnovo svjedočenje moglo bi imati “termonuklearni” politički potencijal iako zasad zasad nije poznato što je konkretno Flynn spreman podijeliti s istražiteljima.

Naime, jedan dužnosnik koji je želio ostati anoniman izjavio je za WSJ kako nije jasno je li Flynn ponudio da otkrije neke konkretne aspekte svog rada na mjestu savjetnika za nacionalnu sigurnost. Dužnosnik, međutim, ističe kako činjenica da je zatražio imunitet od kaznenog progona sugerira da Flynn pretpostavlja kako bi se lako mogao naći u pravnom škripcu.

Budući da je bio vrlo blizak predsjedniku Trumpu, Flynn je bio upućen u najosjetljivije razgovore i odluke u sferi vanjske politike, a izravno je sudjelovao u razgovorima o mogućem ukidanju američkih sankcija koje je Rusiji uvela Obamina administracija. Zasad međutim nema potvrde da će FBI-a ili kongresnici prihvatiti Flynnovu ponudu.

You may also like

0 comments