Vulin tvrdi kako nije “pokrenuo niti izazvao polemiku sa Zagrebom”

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je u ponedjeljak kako nikad nije “pokrenuo niti izazvao polemiku sa Zagrebom”, odbacivši odgovornost za doprinos ozračju napetosti uoči danas započetog dvodnevnog posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj.
“Ne, ne znam kako bih vidio odgovornost za nešto što nisam pokrenuo ni izazvao. Nisu prve reakcije došle iz srbijanske vlade”, rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Vulin je ustvrdio kako “država Srbija i Aleksandar Vučić ničim nisu izazvali lošu atmosferu”.

“Naprotiv, predsjednik Vučić je prihvatio poziv za posjet Zagrebu i nadamo se da će posjet proći u najboljem raspoloženju i da će imati najbolje rezultate”, rekao je Vulin.

 On je ustvrdio kako od srbijanske vlade “nikada nisu došle prve varnice koje bi izazvale komentare u Zagrebu”, već su to bili “samo komentari na reakcije iz Hrvatske”.

“Nekad su ti komentari bili grublji, nekad manje grubi, ali nikad nismo pokrenuli polemiku”, prenosi agencija Tanjug Vulinovu izjavu.

Srbijanski ministar obrane prethodnih je dana podigao temperaturu u odnosima dviju država preporukom srbijanskom predsjedniku Vučiću da ne putuje u Hrvatsku jer tamo “nema sugovornika” za svoju “politiku mira”.

Potom je Vulin ocijenio da su prosvjedi u Hrvatskoj, koji se pripremaju u povodu posjeta srbijanskog predsjednika, “besmisleni i bezrazložni” i rekao kako je “mržnja koja ga tamo dočekuje zaista crna mrlja na obrazu Hrvatske”.

Vulin je također ocijenio kako ustaštvo i ustaše nikad nisu izišli iz politike i javnog života Hrvatske te da očekuje da će srbijanskog predsjednika tijekom posjeta Zagrebu ustaše dočekati na trgovima i pokušavati doći do njega.

Vučić je danas u Zagrebu, komentirajući na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji prosvjede u povodu njegova posjeta, rekao kako razumije da ni za hrvatsku predsjednicu “nije bio lak potez” zbog atmosfere koja je stvarana u cijeloj Hrvatskoj.

“Čestitam na hrabrosti, uvjeren sam da će ljudi u budućnosti znati razumjeti”, rekao je Vučić. (Agencije)

You may also like