Vujčić se dva puta sastao s predstavnicima Knightheata

Guverner Vujčić dva se puta sastao s predstavnicima Knightheada, najprije s mlađim analitičarem Adamom Pieczonkom, a zatim i sa samim Thomasom Wagnerom. Potvrdila je to za N1 Hrvatska narodna banka. Odgovor prenosimo u cijelosti.
Add content here
“Guverner se s predstavnicima Knighthead fonda sastao ukupno dvaput: drugi je sastanak održan u svibnju 2017., u Hrvatskoj narodnoj banci. Predstavnici Knightheada, na čelu s Thomas A. Wagnerom, direktorom ovog fonda, kao i predstavnici investicijske banke PJT Partners upoznali su HNB sa svojim aktivnostima. Bilješka o ovom informativnom sastanku nije priređena.”

HNB, međutim, nije pojasnio zašto se Vujčić uopće na početku sastao s mlađim analitičarem nekog rizičnog fonda u periodu u kojem je Vlada u tajnosti pripremala Lex Agrokor, dok je taj isti Knighthead fond u netransparentnim okolnostima kupovao obveznice koncerna uz ogroman diskont. U prvom odgovoru koji su nam poslali naveli su i da je Vujčić uputio Knighthead na Vladu jer se “HNB ne bavi financijskim restrukturiranjem trgovačkih društava”.

Na naš ponovljeni upit da pojasne može li se to shvatiti kao da se Vlada već tada bavila restrukturiranjem jedne privatne tvrtke, za što nije bilo zakonske osnove, nismo dobili odgovor.

You may also like

0 comments