Vučić zadovoljan podrškom Merkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak je razgovorima s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predstavnicima civilnog društva završila dvodnevni posjet Beogradu i otputovala u Sarajevo.

Angelu Merkel u zračnoj luci Nikola Tesla ispratio je srbijanski premijer Aleksandar Vučić, a na svom Twitter profilu objavio da je zadovoljan posjetom i potporom koju je Srbija dobila od Njemačke. “Zadovoljni smo posjetom kancelarke Merkel, njenom ocjenom reformi koje provodimo i podrškom našem europskom putu”, napisao je Vučić.

Njemačka kancelarka obećala je u srijedu, nakon razgovora s premiejrom Vučićem, da će Beograd imati potporu Berlina u procesu eurointegracija, te rekla kako je samo “pitanje vremena” kad će prva pregovaračka poglavlja o članstvu Srbije u EU biti otvorena.

Ona je ocijenila da je to Beograd zaslužio svojom spremnošću na kompromise u pregovorima s Prištinom i pohvalila ekonomske i gospdoarske reforme vlade. Merkel se u četvrtak sastala i sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem koji je, prema priopćenju iz njegova ureda, njemačkoj kancelarki uz izraze zadovoljstva “izuzetno dobrim bilateralnim odnosima Srbije i Njemačke i gospodarskom suradnjom” zatražio i potporu ”za dinamičniji pregovarački proces i otvaranje poglavlja tijekom ove godine”. Merkel je jutros imala radni doručak s predstavnicima nekoliko organizacija civilnog društva u Srbiji, a svoju mini-balkansku turneju završava posjetom Sarajevu.

You may also like

0 comments