Vučić o ‘vrlo ozbiljnom’ slučaju s oružjem, najavio vlastitu i druge smjene u sigurnosnim službama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u ponedjeljak navečer najavio je da će se povući sa mjesta ” s mjesta koordinatora svih sigurnosnih služba te najavio promjene u sigurnosnim strukturama.

“Više sam vjerovao u određene sposobnosti pojedinih ljudi, nego što ih oni imaju”, rekao je Vučić za RTS.

Govoreći o oružju pronađenom prošlog tjedna u blizini njegove obiteljske kuće u Jajincima, kazao je: „Da je ovo oružje bilo bačeno, kao što nije, kako je moguće da nisu pronađeni oni koji stoje iza toga. Neko nije odradio svoj posao i zato će biti određenih promjena“.

Rekao je upotpunosti kako kao čelni koordinator svih sigurnosnih služi nije uspio uraditi sve što je htio, ali da je činjenica da je korupcija nedozvoljena te da tajkuni više ne vladaju zemljom.

Istovremeno je konstatirao da mala korupcija još nije suzbijena te da će vlada i policija nastaviti boriti protiv iste.

Također je najavio obračun sa narko-mafijom, rekavši da će se vidjeti stvari “koje do sada nisu viđene”.

„Mnogi su radili na različitim funkcijama za narko-mafiju“, kazao je premijer Srbije. ‘Špijuni neće upravljati zemljom’, dodao je.

“Policija je napredovala u istrazi u vezi sa oružjem u Jajincima i u Novom Beogradu i izgleda da su stvari ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku”, izjavio je Vučić u intervjuu za Radio-televiziju Srbije.
On je rekao kako je osobno očekivao da “policija neće naći ništa”, iako je znao da to oružje nije slučajno ostavljeno u blizini kuće njegovih roditelja.
Vučić je za RTS istaknuo da se “ni jednog trenutka nije junačio, niti je rekao da je u pitanju atentat”, ali nije htio detaljnije govoriti o tome do okončanja istrage.
Srbijanski je premijer najavio da će, nakon istrage, “imati što reći o oružju” i poručio da će svima onima koji su se tome “izrugivali i pokušavali kriminalizirati njegovu obitelj, dati pristojan odgovor”.
Premijer Srbije ocijeno je da stranci imaju svoje agente „u srcu i policije i politike“.

Rekao je da zna ime agenta koji je odavao tajne stranim službama te agenta strane službe koji je te podatke uzimao. Dodao je kako ”špijuni neće upravljati ovom zemljom”.

Govoreći o eurointegracijama Srbije, Vučić je kazao kako neće biti katastrofa ako se do kraja godine ne otvore iduća poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU, prenosi Al Jazeera Balkans.

You may also like

0 comments