Vučić na Kosovu pozvao Srbe da se ne iseljavaju, Albancima poručio da Srbija želi mir

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas posjet Srbima na Kosovu pozivom da se ne iseljavaju sa svojih imanja i porukom Albancima da Srbija, bez obzira na različita mišljenja, želi da se na Kosovu sačuva mir.
Srbijanski predsjednik rekao je da ima tri poruke za svoje sunarodnjake, a ključna je da moraju ostati i opstati na Kosovu.

Vučićeva druga poruka je da s njima želi razgovarati o tome tko im može jamčiti sigurnost, a treća da se vlast Srbije mora obračunati s kriminalom i korupcijom u vlastitim redovima.

 “Srbi moraju ostati i opstati na svojim ognjištima, a država Srbija je pomagala i pomagat će i više u budućnosti…. Ne smije nas biti manje na teritoriju gdje smo oduvijek živjeli, a za to ćemo se kao država boriti na sve načine. Došao sam i razgovarati o sigurnosti Srba, o tome koja su tijela koja im jamče tu sigurnost”, rekao je Vučić tijekom posjeta manastiru Banjska.

Srbijanski predsjednik poručio je Albancima da, bez obzira na različite interese i poglede na međusobne odnose, Srbija želi i učinit će sve da očuva mir i riješi prijepore.

“Da riješimo višedesetljetne i višestoljetne razmirice, da osiguramo trajnost toga mira i sigurnost za svaku srpsku i svaku albansku porodicu”, citirali su beogradski elektronički mediji Vučićeve poruke tijekom posjeta Kosovu.

Vučić je današnji posjet Kosovu najavio poslije ubojstva jednog od vođa kosovskih Srba Olivera Ivanovića 16. siječnja u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a danas je novinarima potvrdio da će Priština i Beograd, unatoč početnim prijeporima o sudjelovanju srbijanskih istražnih tijela, ipak razmjenjivati informacije u istrazi atentata na Ivanovića.

“Mi ćemo razmjenjivati informacije. Ali ćemo sačekati – ne priče za novine, već konačne rezultate istrage. Ako se to ne dogodi, onda će nam mnoge stvari biti jasnije”, rekao je Vučić novinarima u manastiru Banjska.

Prethodno su prištinski mediji prenijeli kako je kosovski ministar pravde Abelard Tahiri izjavio da je Priština spremna surađivati s Beogradom na rasvjetljavanju ubojstva Olivera Ivanovića u utorak u Mitrovici.

On je rekao da će biti razmijenjena “svaka vrsta informacija”, navodeći kako su kosovske vlasti od Beograda tražile sve informacije koje imaju, a “očekuje se da budu proslijeđene kosovskoj policiji i tužiteljstvu”, naveli su prištinski mediji.

Predsjednik Srbije odao je danas počast Oliveru Ivanoviću položivši vijenac ispred sjedišta Građanske inicijative Sloboda, demokracija, pravda u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice gdje je Ivanović ubijen 16. siječnja ujutro. (Agencije)

You may also like

0 comments