Vučić čestitao Karamarku i zamolio balističko razoružanje

Izbori su moguća opcija, ali još nije donijeta konačna odluka, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak u Beogradu na godišnjoj konferenciji za novinare. On je dodao da izvanredni parlamentarni izbori ne bi bili dodatni trošak, kao i da se pri odluci o raspisivanju neće rukovoditi stranačkim interesima.

Što se tiče odnosa Srbije s Republikom Hrvatskom – s njima želimo najbolje odnose, rekao je Vučić. ‘Ne zaboravite da sam ja prvi čestitao Karamarku na pobjedi.. Znao sam da će HDZ biti na vlasti, zato i jesam već tada prvi čestitao. Podržavam i njihovog novog mandatara, ali za Hrvatsku imam samo jednu molbu – balističke rakete! Zaista im nisu potrebne!’, rekao je Vučić. ‘Imat ćemo mi s Hrvatskom bolje odnose, ne moraju to biti nikakve slatke riječi, važno je da budu dobra djela’.

Vučić je, također, spomenuo i kako zvižduci na otvaranju Europskog prvenstva u vaterpolu nisu razlog za raspisivanje izbora, da su takva tumačenja smiješna, a kao jedini razlog zbog kojeg ne bi raspisao izbore naveo je da bi možda nakratko prekinuli reforme. “Mislim da je raspisivanje parlamentarnih izbora moguća opcija, imamo tada lokalne i pokrajinske izbore i nikakvih dodatnih troškova nema. Nismo još donijeli odluku. Trpio sam najteže napade, kao i cijela vlada i kad netko priča da su zvižduci razlog to je smiješno, pa trpio sam da mi cijeli stadion skanidra. Trebamo čuvati mir i stabilnost. Predsjednik republike i GO stranke će odlučiti o izborima. Normalno je da svatko želi svježu krv u Vladi i da svi funkcioniramo kao tim. Jedini razlog zbog kog ne mogu reći hoću li raspisati izbore je jer bi nas to moglo da zaustaviti u ekonomskoj reformi”, rekao je Vučić, a prenosi N1.

On kaže da se neće rukovoditi stranačkim razlozima i dodaje da ukoliko SNS ne dobije povjerenje građana, neće više biti na čelu stranke. “Što se tiče rejtinga i udruživanja opozicijskih stranaka, tko god se želi udružiti – može, sve je to dozvoljeno”, kaže Vučić

You may also like

0 comments