Vrhunska zaštita dokumenata i novca uz SBO-104

Potreba za diskretnim prijenosom vrijednosti koji je u korak sa svim modernim sigurnosnim tehnologijama, a u nekim dijelovima i postavlja standarde, navela je tvrtku Salon bankarske opreme Ozimec na proizvodnju posebnog sigurnosnog elektrokemijskog uređaja SBO-104.

Uređaj SBO 104 je elektrokemijski uređaj koji služi za zaštitu pri prepadu, odnosno kod otimanja vrijednosti. Prilikom aktivacije uređaja, aktivira se dimna patrona koja ispušta crveni dim kojim označava sadržaj torbe u kojoj se nalazi vrijednost. Na taj način sadržaj torbe ostaje trajno uništen i neiskoristiv. Ovo je posebno značajno za otuđenje novca, povjerljivih dokumenata, vrijednosnica i ostalog.

Tri su načina aktivacije alarma: daljinskim upravljanjem, odnošenjem ili flax sistemom. Daljinsko upravljanje podrazumijeva dvije komande: aktiviranje i deaktiviranje alarma pomoću daljinskog upravljača. Kod ovog načina aktivacije, vlasnik se može udaljiti od sigurnosnog uređaja bez da se alarm upali, obzirom da sam može odabrati mogućnost gašenja ili paljenja alarma po potrebi, odnosno u slučaju da primijeti pokušaj otuđenja vrijednosti, a prije ispuštanja crvenog dima.

Detekcija odnošenja je stalna komunikacija prijemnika i predajnika, koja kada se izgubi – povećanjem međusobnog razmaka (10-15m), aktivira alarm i ispušta crveni dim. U ovom slučaju, vlasnik ne treba raditi ništa prilikom otuđenja torbe jer će se dimna patrona sama aktivirati nakon gubitka međusobne komunikacije.

Flax je metalni konektor koji je sa jedne strane pomoću vezice vezan oko ruke nosioca, a sa druge spojen sa torbom i aktivira se vađenjem konektora. Kupac prilikom kupovine sam određuje kojim će od tri načina regulirati aktivaciju alarma. Uređaj SBO 104 je samostalan i može se umetnuti u bilo koju torbu (aktovku, poslovnu, poštansku…), ovisno o potrebi kupca. Osim široke ponude modela torbi u asortimanu tvrtke, uređaj se može ugraditi u torbu izrađenu u suradnji s poslovnim partnerima tvrtke Salona bankarske opreme Ozimec, a po naputku klijenta.

Ovaj uređaj posjeduje odobrenje za stavljanje na tržište RiTT opreme, izdano od Hrvatske agencije za poštu I elektroničke komunikacije. SBO 104 je hrvatski proizvod za europsko tržište, proizveden i certificiran prema europskim standardima. Detaljnije informacije o proizvodu možete pogledati ovdje.

You may also like