Vrdoljak smatra završenom temu Pupovca

Na klubu
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je u ponedjeljak kako je za njegovu stranku slučaj Pupovac završen.

“Danas o tome nismo razgovarali ni 30 sekundi, samim tim smatramo da je ta tema za nas završena”, odgovorio je Vrdoljak na pitanje novinara je li za HNS slučaj Pupovac, potaknut izjavama čelnika SDSS-a, završen i hoće li vladajuća koalicija čiji je HNS član odraditi zadnju godinu mandata.

Na Klubu HNS-a, koji se sastao uoči jesenskog zasjedanja Hrvatskoga sabora, puno se više, rekao je, razgovaralo o reformi strukovnog obrazovanja. Iz toga se može izvući zaključak da to (Pupovac) za nas nije tema koja je i dalje životna, rekao je Vrdoljak nakon sjednice Kluba na kojoj su bili i HNS-ovi ministri.

Odbacio je tvrdnje da i HNS ucjenjuje Vladu. Na novinarsko pitanje hoće li premijer imati više problema s koalicijskim partnerima ili s HDZ-ovcima, odgovorio je: “Pitajte premijera.” O odnosima u HDZ-u danas uopće nismo razgovarali, nego o strukovnom obrazovanju i o tome kako tri posto škola još nije dobilo udžbenike, rekao je.

Klub je, izvijestio je, potvrdio stajalište Predsjedništva HNS-a o potpori zahtjevima za povećanje plaća prosvjetarima, a razgovaralo se i o tome kako pronaći način da se Sabor fokusira na zakonske teme koje će u njega dolaziti, s obzirom na veliku vjerojatnost da će se pretvoriti u pozornicu predsjedničkih izbora.

You may also like

0 comments