Vrdoljak: Nikada nikome nisam prijetio

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) optužilo je predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da je kao ministar gospodarstva prijetio članu uprave Nuklearne elektrane Krško Hrvoju Perhariću, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi. 
Evo koliko milijuna se 2017. slilo u proračun od USKOK-ovih nagodba s optuženicima Vrdoljak je jutro nakon objave o prijavi odmah sazvao konferenciju za medije:

– Želim objasniti stvari, u pitanju je prijava na temelju lažnog iskaza i to ću dokazati. Institucije su temelj demokratskog sustava. Prijavu odbacujem, nikada nisam prijetio, posebno obitelji, i meni je obitelj najveća vrijednost – izjavio je Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak je kazao kako je htio ‘zaštititi Hrvatske interese’ jer je, kako kaže, ‘u mandatu Perharića Hrvatska izgubila više od 2 milijarde kuna. – Istina je da je čovjek dao lažni iskaz jer sam ga pozvao na odgovornost. Dao je lažni iskaz da me se diskreditira i zadrži poziciju i brine o slovenskim interesima – rekao je vrdoljak. Poručio je i kako je on imao tri svjedoka, a Perharić jednog.

– Moji svjedoci nisu pozvani – izjavio je Vrdoljak. Dodao je kako prijavu odbija te da je to ‘lažna prijava na lažnom iskazu’. Navodna prijetnja krajem 2015. godine Prema neslužbenim informacijama riječ je o optužnici iz studenoga 2017. koja je ovih dana potvrđena na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Prema pisanju medija, razlog prijetnji navodno je bila Vrdoljakovo inzistiranje da Perhanić podnese ostavku na mjesto člana uprave Nuklearne elektrane Krško. Optužnica je podignuta nakon što je Perhanić Vrdoljaka prijavio zbog prijetnje koju mu je navodno izrekao krajem 2015. kada je bio ministar gospodarstva. Nakon informacije o optužnici Vrdoljak je na svojem Facebook profilu objavio da je “kao ministar gospodarstva, štiteći interese Republike Hrvatske”, tražio odgovornost hrvatskog člana uprave Krškog Hrvoja Perharića zbog “nepoštivanja državnog ugovora na hrvatsku štetu”.

“Prema mojim informacijama, na preporuku slovenskih odvjetnika i slovenskog člana Uprave, predloženo je podizanje lažne kaznene prijave. Prijava se temelji isključivo na lažnom iskazu Hrvoja Perharića s ciljem očuvanja isključivo slovenskog interesa. Zbog ponašanja slovenske strane, uz podršku Hrvoja Perharića, Hrvatska gubi stotine radnih mjesta. Sutra ću ujutro iznijeti detalje na izvanrednoj konferenciji za medije”, objavio je Vrdoljak u četvrtak predvečer.

You may also like

0 comments