Vrdoljak: Nema afere HEP, Karamarko mora odstupiti zbog MOL-a

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak pozvao je u petak sve da stanu u obranu cjelovite kurikularne reforme i pruže potporu voditelju ekspertne radne skupine Borisu Jokiću i njegovu timu, ocjenivši kako je do problema oko reforme došlo zbog nefunkcioniranja Vlade i Sabora, što je otvorilo prostor pojedinim marginalnim skupinama da zaustave reformu.

Vrdoljak je na konferenciji za novinare rekao kako je nužno dati potporu Jokiću i reformi koja je “dovedena u pitanje perfidnim bojkotom sa ciljem da neke marginalne skupine u društvu preuzmu glavnu riječ u hrvatskom obrazovanju”.

“Svi moramo stati uz te ljude i ako smo nekad propustili dati im potporu, danas je vrijeme da svi stanemo iza struke i znanja, ne iz političkih već iz građanskih razloga. Ako smo u prošloj Vladi osigurali sredstava i omogućili da nesmetano radi, i nismo se previše s tim dičili jer smo mislili da to nije naš posao i sve prepustili struci, onda je danas vrijeme da stanemo u obranu reforme”, kazao je Vrdoljak i pozvao građane da u srijedu dođu na prosvjed potpore reformi i poruče da je dosta.

“Hrvatska je paralizirana zemlja, hrvatske institucije – Vlada i Sabor rade ‘u leru’, ne znaju što im je cilj i ne funkcioniraju. Zbog toga je došlo do problema u realizaciji reforme i zato su marginalne skupine došle u priliku da zaustave proces bolje budućnosti hrvatske države i boljeg školovanja naše djece”.

U 25 godina hrvatske samostalnosti u pravilu se događalo da pametniji popuste i odustaju i zbog toga nam nije dobro. Zato pozivam i Jokića i stotine ljudi koji su radili na tom dokumentu da ne odustaju jer ako uvijek budu pametniji odustali, nećemo dobro završiti, poručio je predsjednik HNS-a.

Vrdoljak je demantirao optužbe iz HDZ-a da je kao ministar gospodarstva pogodovao bivšoj supruzi putem tvrtke “ATO inžinjering” te novinarima predočio rješenje Trgovačkog suda u Osijeku iz kojih je vidljivo da je iz te tvrtke otišao 2009. godine. Kazao je kako nikada nakon toga nije sudjelovao u bilo kakvim odnosima s tom tvrtkom, te da se ne boji istrage. “U javnosti se javlja potpuno nepoznat HDZ-ov dužnosnik, koji je slučajno iz policijskog miljea, koji mene osobno optužuje za sukob interesa. Tajming te nesuvisle optužbe, čovjek koji o tome govori, mediji koji to iznose, a financirani su od MOL-ovih konzultanata, i način na koji se to prezentira govori sve o tim optužbama”, ustvrdio je Vrdoljak.

Dodao je kako su ga već pokušavali diskreditirati i ranije pa su tako, kaže, iz MOL-a sufinancirali obavještajce koji su tražili gdje mogu diskreditirati njega i Vesnu Pusić ali u tome nisu uspjeli, pa neće ni sada.

Smatra kako njegovom diskreditacijom HDZ želi skrenuti pozornost javnosti s događanja oko kurikularne reforme, povećanja cijena zdravstvenih usluga, afere “Konzultantica” i jasnog stajališta HNS-a da potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko mora odstupiti.

Vrdoljak je ponovio kako će HNS-ovi zastupnici glasati za opoziv Tomislava Karamarka jer Hrvatska treba stabilnu Vladu koju je jedino moguće dobiti na izborima. “Trebamo izaći na izbore i dobiti čvrstu Vladu s jasnim programom”, kazao je Vrdoljak i poručio da je HNS spreman za izbore.

Smatra kako bi se glasovanje o opozivu trebalo dogoditi što prije jer je to u interesu svih osim onih koji žele raditi pritisak na neke zastupnike i političke opcije, iako je poznato kako je zbog sličnih radnji bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo završio u zatvoru.

You may also like